facebook

facebook

 en  it
 

Micra

Πού απευθυνόμαστε

Ο χώρος που λειτουργεί η σχολή μας είναι η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Παρέχουμε εμπειρίες εκπαίδευσης-οδήγησης αγωνιστικού αυτοκινήτου σε απλούς φίλους του αυτοκινήτου και εξειδικευόμαστε στην εκπαίδευση οδηγών για αγώνες τύπου ράλι και ράλι σπριντ, και εννοείται, για αγώνες ταχύτητας στο χώμα (autocross).

Το «Παραλληλοδρόμιο» ιδρύθηκε το 2002 και εκτός από τη σχολή αγωνιστικής οδήγησης, ασχολείται με ότι έχει σχέση γύρω από τους αγώνες αυτοκινήτου και κυρίως με την παροχή εμπειριών οδήγησης – διασκέδασης στους απλούς φίλους της γρήγορης οδήγησης.Πού απευθυνόμαστε PDF Εκτύπωση E-mail
Share

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
Η σχολή είναι ανοιχτή για τον κάθε ένα οδηγό:

1. Για τον καθημερινό οδηγό

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όταν ασχολούμαστε με αυτή την κατηγορία πελατών. Είναι οδηγοί που ποτέ δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αγώνες, αλλά είναι «σφουγγάρια» σε ότι αφορά την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, για κάτι, που ίσως τους φανεί χρήσιμο στην καθημερινή τους οδήγηση. Θέλουμε και μπορούμε να τους διδάξουμε τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και απλών τεχνικών κατά τη διάρκεια της οδήγησης που ίσως τους σώσουν την εποχούμενη περιουσία τους και τη ζωή τους. Φυσικά, αυτές είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι οδηγοί αγώνων.

2. Για τον φίλο της γρήγορης οδήγησης

Δεν μπορούμε να παραμελήσουμε αυτή την κατηγορία οδηγών, που απλά θέλουν να διασκεδάσουν οδηγώντας ένα αυτοκίνητό μας σε τμήμα ειδικής διαδρομής του Ακρόπολις. Είναι μια εμπειρία που δεν μπορείς να την εξασκήσεις παντού, άρα είμαστε στη διάθεσή τους.

3. Για τον έμπειρο οδηγό αγώνων που θέλει το κάτι παραπάνω από τον εαυτό του

Έχει παρατηρηθεί σε πολλούς τομείς της ζωής μας, κυρίως της επαγγελματικής, ότι κάποια φορά αισθανόμαστε να αποδίδουμε λιγότερο από αυτό που μπορούμε, έστω και αν είμαστε στην κορυφή της ιεραρχίας. Δεν είναι λοιπόν ασύνηθες ούτε τυχαίο γεγονός η συμμετοχή σε εξειδικευμένα σεμινάρια που έχουν στόχο τη διερεύνηση των τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν από έμπειρους αναλυτές και η κατάθεση προτάσεων από αυτούς. Κάπως έτσι δουλεύουμε και εμείς. Αξίζει να θυμηθείτε στις αρχές του 2010 πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι, τον Χίρβονεν, που παρακολούθησε σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης με έμφαση την οδήγηση στην άσφαλτο! Ποιος; Ο 2ος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009. Εντυπωσιακό; Όχι. Απλά φυσιολογικό!

4. Για τον οδηγό που θέλει να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες ώστε να ασχοληθεί με τους αγώνες

Είναι μία κατηγορία που μας συναρπάζει πολύ. Τι πιο φυσιολογικό από ένα νέο κάθε ηλικίας στο χώρο, να προσπαθήσει να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες από μία σχολή που λειτουργεί επαγγελματικά σε εξειδικευμένο και ασφαλή χώρο. Τι πιο ωραίο για μας να αναλάβουμε την ευθύνη της παρουσίασής του στο χώρο των αγώνων και να του περάσουμε τη φιλοσοφία μας!
Τα πέντε τελευταία χρόνια που ασχολούμαστε με τη σχολή, οι πελάτες μας ήταν κατά 70% της κατηγορίας 1, κατά 9% της κατηγορίας 3 , κατά 6% της κατηγορίας 4 και κατά 15% της κατηγορίας 2.

 
Διάθρωση σεμιναρίων PDF Εκτύπωση E-mail
Share

Η αρχή γίνεται πάντα στον πίνακα! Θέλουμε να καταλάβει απόλυτα ο κάθε πελάτης μας, από τον πρωταθλητή, μέχρι τον άπειρο νέο οδηγό , τι πρέπει να κάνει και γιατί ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες και κενά σημεία. Φυσικά, ότι λέμε το αποδεικνύουμε με πολύ, μα πάρα πολύ απλά μαθηματικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ισχύ τους. Αυτή αν θέλετε είναι και η ειδοποιός διαφορά των σεμιναρίων που προσφέρουμε, γιατί δεν ασχολούμαστε διαισθητικά με το όλο θέμα ( κάνε το έτσι επειδή σου το λέω), αλλά επιμένουμε και σας βοηθάμε να καταλάβετε απόλυτα το πώς και γιατί.
Αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, όταν θα βγούμε στις ειδικές για να πραγματοποιήσουμε την πρακτική εφαρμογή, αναλαμβάνει το χρονόμετρο τις αποδείξεις!
Από ότι αντιλαμβάνεστε, το θεωρητικό τμήμα της εκπαίδευσης είναι το πλέον ουσιαστικό, το οποίο διαρκεί από 30 λεπτά-6 ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου και τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια έρχεται η πρακτική! Καλά τα είπαμε και τα καταλάβαμε στον πίνακα, πρέπει όμως και να τα εφαρμόσουμε.

 
Προγράμματα PDF Εκτύπωση E-mail
Share

Ανάλογα με το τι ζητά ο εκπαιδευόμενος, παρέχουμε πολλά πακέτα, κατάλληλα για τις ανάγκες του καθενός.

1, Αναφερόμενοι στους έμπειρους οδηγούς αγώνων, η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 1, 2 ή 3 ημέρες.

Η θεωρία διαρκεί συνήθως 4 ώρες και άλλες 4 ή 12 ώρες διαρκεί η πρακτική για προγράμματα 1 η 2 ημερών αντίστοιχα. Για το πρόγραμμα των 3 ημερών η θεωρία διαρκεί 6 ώρες και η πρακτική 18 ώρες. Στα προγράμματα 2 ή 3 ημερών την πρακτική εφαρμογή μπορούν να επιβλέπουν αν το ζητήσετε, ένας εκ των Massimo Biason, δύο φορές πρωταθλητής κόσμου ράλι ή Adriano Scalcon πρωταθλητής χωμάτινων ράλι Ιταλίας. Η πρακτική εφαρμογή αυτής της κατηγορίας, γίνεται πάντοτε με το αυτοκίνητο του πελάτη και οδηγεί μόνο ο ίδιος.


2. Αναφερόμενοι στους υποψήφιους οδηγούς αγώνων , ισχύουν τα παραπάνω, αλλά αν δεν έχουν έτοιμο το δικό τους αγωνιστικό μπορούν να χρησιμοποιήσουν και αυτοκίνητο της επιχείρησης.

3. Για τον καθημερινό οδηγό, ανάλογα με την εμπειρία που θα επιλέξει, η διάρκεια της είναι από 40 λεπτά μέχρι 3 ώρες, με τη θεωρία να διαρκεί από 20 λεπτά έως 2 ώρες. Χρησιμοποιούνται αυτοκίνητα της επιχείρησης.